Afacerea cu zambete

Botanic ViewBotanic View B & B din Dublin e o afacere de familie condusa de Bernie si PJ (asa cum se prezinta ei) iar daca prin confort si servicii excelente intelegi marmura in baie si un “garçon” care sa-ti duca valiza pana in camera, ei bine, nu vei gasi asta! Din contra, prima impresie este ca oamenii ti-au oferit o camera la ei in casa, ceea ce pe undeva era cam adevarat: carti pe rafturi, rufe stranse si lasate impaturite pe uscator, un scurt instructaj legat de unde trebuie sa arunci cartonul si unde plasticul si mai ales… shhh! Liniste!

Micul dejun irlandez este compus din oua, fasole, carnati, cartofi, unt, gem, ceai, cafea si este servit de catre PJ in timp ce Bernie gateste pe muzica lui Tom Jones,  Joe Cocker samd. Esti vegetarian? Nicio problema! Se scot de pe farfurie carnatii si oul. Bon appétit!

Te-am convins pana aici? Nu, normal! Pentru ca de fapt motivele pentru care afacerea primeste cele mai bune review-uri pe Tripadvisor sunt chiar proprietarii.

Bernie si PJ te primesc ca pe o ruda a lor, cu un zambet care te fac sa te simti bine primit. PJ destinde atmosfera cu cate o gluma in timp ce are grija sa nu-ti lipseasca nimic de pe masa. Dupa micul dejun, Bernie lasa treburile gospodaresti, se asaza cu tine la masa, iti ofera o harta si cateva recomandari despre cele mai bune locuri de vizitat. Iti spune pe ce sa dai banii si pe ce nu, iar daca nu te descurci, nu-i nimic, “suna-ma!” La plecare, Bernie se asigura ca vei ajunge in timp la aeroport.

Am intalnit afaceri de familie in care domina un soi de curtoazie pentru client, aproape exagerata. Se vedea ca proprietarii investisera mult in afacerea lor – grija pentru detalii, finisaje de calitate – insa modul lor nenatural de a fi, parea ca-i epuizeaza. Clientii simt asta! Nu stiu cum, dar chiar o simt…

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *