Continut pe care (ar trebui sa) nu-l vrea nimeni

Madama MarisaAproape in fiecare dimineata arunc o privire pe cateva site-uri de stiri si pe cateva bloguri. Este o portie de 30 de minute de informatii la care adaug o supradoza de cofeina. De cele mai multe ori ma opresc asupra comentariilor si nu stiu de ce d-zeu fac asta pentru ca cele mai multe comentarii fac nota discordanta cu tonul, importanta si chiar cu subiectul articolului.  Editorii acestor publicatii, din negijenta, prostie sau de dragul senzationalului, le lasa la liber. Nici nu isi dau seama cat rau fac. Este ca si cand ai lasa intrarea libera ultrasilor la un spectacol de balet.

Unii i-ar spune simplu, “prostitutie“.

Am observat un comportament tipic de comentator “profesionist”, aproape omniprezent pe site-urile de stiri.
In primul rand, trebuie sa scrii agramat, prima propozitie sa nu aiba legatura cu a doua, din comentariu sa nu lipseasca cuvinte ca : “fura”, “hoti”, “traim in Romania”, “esti un fraier, noroc ca ai spate”, “il pupi in cur pe cutare” si alte derivatii din cele mentionate. Unii scriu cu atata ura, incat iti poti da seama din prima ca sunt la un pas de alienare.
Din cand in cand, din desisul opiniilor neanderthaliene apare comentariul unui om care s-a intalnit cu scoala, cu buna crestere si care vine cu o opinie (pro sau contra) trecuta prin filtrul gandirii, insa comentariul este repede urmat de cele ale pleiadei de hulitori.

Comentariile cititorilor sunt importante. Cateodata reusesc sa fie mai relevante decat argumentele proprietarului articolului si daca ai doar doua comentarii de calitate, so be it. Accepta-le si aproba-le pe acestea. Vor urma altele de aceeasi calitate. Cititorii care au ceva de spus nu se vor amesteca decat cu cei ca ei, altfel vor anticipa ridicolul de a fi facuti albie de porci si nu vor participa la discutie. Continutul rezultat din aceasta selectie va fi mult mai bun pentru audienta site-ului si pentru motoarele de cautare.

Cei mai titrati bloggeri aplica demult aceasta practica si este poate unul dintre motivele pentru care autoritatea lor tot creste. Pur si simplu invata odata cu si de la cititorii lor.

Nota bene. Daca am fost prea evaziv, arunca o privire peste comentariile acestui articol.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *