Din nou cu norma intreaga.

Incepand de vineri, 18 martie imi voi dedica cea mai mare parte a timpului unui nou proiect de e-commerce: AdevarulShop.

Este un proiect lansat in urma cu 6 luni de catre o echipa entuziasta din cadrul grupului Adevarul si s-a axat in principal pe vanzarea de carte. A evoluat destul de frumos, chiar cu micile sale imperfectiuni si imi va reveni sarcina de a-l transforma intr-o afacere, cu tot ce implica un business online: formarea unei echipe, optimizarea zonei de suport clienti, relatia cu furnizorii, marketing etc.

Retrospectiva ultimelor 3 luni. In cele trei luni de activitate pe cont propriu, am avut foarte multe intalniri si discutii cu oameni din industrii destul de diferite. Intr-una dintre postarile sale pe acest blog, Ciprian Gavriliu imi spunea despre crearea unei oferte de servicii pe partea operationala. Se pare ca aceasta ramane inca o zona importanta unde se poate creste un business adevarat de consultanta. Cele mai multe dintre cererile clientilor au venit pe aceste servicii. In acest moment, sunt foarte multe site-uri, insa mult mai putine afaceri in adevaratul sens al cuvantului. Daca inainte de criza ideea de a avea un business online era considerata un “nice to have”, din ce in ce mai multi antreprenori acorda prioritate crearii si dezvoltarii unui proiect online.

Intalnirile cu cateva agentii de publicitate (nespecializate) s-au dovedit a fi pierdere de timp. Nu am vazut niciodata mai multa rigiditate din partea unor oameni care ar trebui sa fie… well… “open minded”. Internetul si in particular marketing-ul online, trece la capitolul “punctate” (l-am facut si pe asta) iar ceea ce se vinde mai departe la client l-ar face sa rada chiar si pe un incepator in marketing-ul online. Un banner care sa faca ceva, sa se miste, totul de dragul artificiului, al jocului si cu evaluare ochiometrica lasata la stiinta si zelul account-ului. Nu o sa-ti vina sa crezi pe cati bani se fac toate astea.

Revenind la paragraful anterior, partea cea mai dificila este ca cei mai multi clienti cer implicare 8h/zi in proiectul lor, iar genul acesta de cereri au tot venit in aceasta perioada. Intr-un final m-am oprit la acest proiect, sper ca cel putin pentru urmatoarele 6 luni.

Revin cu update pe subiect.

oot

Nu imi place designe-ul web al acestui magazin online.
– unde scrie categorii de produse nu imi place imaginea verde. Culoarea de la http://www.adevarulshop.ro/muzica-film-jocuri da mult mai bine pe prima pagina.
– unde sunt listate produsele pe categorii vad spatiu gol, neterminat (asa imi da senzatia). La adresa http://www.adevarulshop.ro/computere-periferice-comunicatii/monitoare/monitoare-lcd-led apar produsele cu butonul adauga in cos. Acel buton ar fi o solutie.
– meniul pe categorii nu imi place. Este aglomerat, ma deranjeaza.
– La logo cred ca ar merge 2 linii portocalii in lateral si sa pice pe pozitie celor verzi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *