Omul cu lopata

Zilele trecute incercam sa gasesc cartea de vizita a unui partener si mi-am dat seama ca aveam nu mai putin de opt carti de vizita ale colegilor lui, insa imi lipsea exact cartea de vizita a omului de care aveam nevoie. Am cautat prin contactele de email, pe Google si pana la urma l-am gasit in copie intr-un alt mesaj, ocazie cu care am realizat un lucru: daca din noua oameni cu care am pierdut cca. 2h in intalnire doar de unul singur aveam nevoie, de ce au participat la intalnire ceilalti opt? Cel mai probabil ar putea fi raspunsul la intrebarea, “de ce pe unii ii prinzi mai tot timpul prin intalniri?” Se fac prezentarile, apoi doi, trei sunt mai activi in discutie si pun intrebari iar ceilalti isi iau cuminti notite. Ce fac cu ele? Sincer, cui ii pasa?!

Nu, nu incerc sa fiu malitios! Incerc sa vad lucrurile pur si simplu prin prisma economiei timpului. Daca iti petreci toata ziua in intalniri inutile, osul la treaba cand il mai pui? Din toata “echipa” cu unul singur vei colabora in final si vei trage cot la cot in noul parteneriat. El va fi “omul cu lopata”. El va fi omul cu care va trebui sa construiesti un pod intre compania ta si a lui, astfel incat sa aduceti valoare clientilor vostri, el va fi omul dispus sa mearga pana in panzele albe sa rezolve orice task minuscul sau, din contra, crucial pentru un parteneriat care chiar conteaza iar in final probabil ca meritul va fi al echipei.

Daca dupa prima intalnire nu iti este foarte clar cu cine vei lucra direct scrie imediat un mesaj catre toti cei cu care te-ai intalnit. Iti va raspunde unul singur. Pastreaza-i la indemana datele de contact, pe restul pune-i frumos intr-un sertar…  doar asa, de protocol, pentru cazul in care vreunul dintre ei reactioneaza latent…

Your email address will not be published. Required fields are marked *