Revin targurile de vechituri

Le vad din ce in ce mai des, in forme organizate cum este acesta din fata Parcului Carol din Bucuresti sau prin intermediul unor colectionari, cum sunt cei din holul Muzeului Militar.

Personal am mare admiratie pentru lucrurile vechi pentru ca au o istorie, au apartinut unor generatii de oameni cu mult inainte sa ma nasc eu. Probabil ca acesta este sentimentul care ii conduce pe cei mai multi dintre vizitatorii targurilor de vechituri facand din acestea un punct de atractie pentru publicul larg, cunoscatori sau diletanti. Un driver care nu se regaseste nicaieri in spectrul nevoilor cotidiene.

Printre lucrurile adevarate apar insa si kitsch-uri sau imitatii. De exemplu, daca aveai curiozitatea sa deschizi o busola din alama cu svastica pe capac, constatai surprins ca pe cadran scria “London” si fusese tiparit probabil dupa un document cu rezolutie slaba. Deci, atentie la detalii.

In rest, poti pleca acasa cu un ziar din 1939, cu un ceas de mana, cu stramosul fierului de calcat sau cu o baioneta, o casca de infanterie sau o sabie de ofiter, pentru cei mai cu dare de mana.

Your email address will not be published. Required fields are marked *